Jos pitelet paljain käsin myrkyllisiä tai myrkyllisiksi epäilemiäsi kasveja, on hyvä aloittaa käsien pesu kylmällä vedellä ja huuhtoa hyvin ennenkuin säätää lämpöä veteen enemmän, sillä lämmin vesi avaa ihohuokosia ja myrkyt yms pääsevät sujahtamaan helpommin ihon syvempiin kerroksiin ja vaikkei mitään vakavampaa tapahtuisikaan niin paikallisen ihottuman riski ainakin saattaa kasvaa.
Sormustinkukka leviää aivan itsekseen tehokkaasti sopivalla paikalla, se ei kuki heti samana vuonna kuin se itää vaan tekee pelkän lehtiruusukkeen ensimmäisenä vuotenaan, vasta toisena keväänä alkaa kasvi lykätä pidempää vartta ja suurempaa lehtiruusuketta ja tietenkin ne kukkaset ilmestyvät kuvaan myös.
Lannoittaminen tekee hyvää tällekin kukkivalle, ainakin hevonpaska eli perinteinen hevosen lanta kasvatti pihapatoihin siirretyt taimet aivan valtaviksi!
Nyt joku ajattelee että: "no voi hyvänen aika, kaikki kasvithan kesällä lannoitetaan..." mutta esim.krassit ovat aika herkkiä lannoitteille, helposti saa koristekrassin kitumaan jos menee lannoittamaan samalla energialla kuin muut kukkivat ihanuudet.
Maitohorsma leviää hakkuuaukeille ainakin joutuisasti villivadelman kanssa kilpaillen, tässä kuitenkin on ihan kukkapenkissä maitohorsmat, onhan sekin kukkanen kuitenkin eikä mitenkään erityisen rumakaan, kauniin värinen ainakin - ja kookas...tarpeeksi kookas tähän tapaukseen kun juhannusruusut ovat jo valkeanaan kukkineen ja sade hakannut kuihtuneet pois puskista niin maitohorsma kukkii kauniin lilertävänä vielä - jatkoa puskan kukinnalle.
Montaa horsmaa, tuota rentun ruusua ei voi tietenkään juhannusruusujen kaveriksi jättää, en tiedä kuinka helpolla horsma voittaisi kasvupaikkakilpailunsa oikean ruusun kanssa, muutamia varsia on jätetty kuitenkin ja jos vaan piikikkääseen ruusupuskaan joku uskaltautuu niin olisihan se hyvä että tulisi nypittyä kukkavarret pois ennenkuin se valkoinen untuva alkaa siemenvaiheessa lentämään pitkin pihamaata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti