pupun mietteet - Bunny is so wise

pupun mietteet -  Bunny is so wise
vain mielikuvitus asettaa rajoja - mutta kuvitellut rajat voi aina ylittää. Only imagine makes limits - but when you just imagine limit...you are allowed to go over it.

lauantai 11. elokuuta 2012

Kesä prässissä

Tässä on kuivatukseen menneiden tähtösten alkuperä.

 Kesää on tullut prässättyä taas.
Pitkin kesää kuivina päivinä kopan kanssa pihailemassa ja kaikenlaisia kasveja noukkimassa ja mitä ei ole itse saanut noukittua niin kyllä joku aina on autellut.


Tästä kasvista en muuten oikeaa nimeä tiedäkään, kauniita keltaisia tähtösiä ja kauan kukkii, sen tiedän että ihan joku tuiki tavallinen "tienpiennar- taikka saarikasvi" tämä on - taisi olla joku ojanpiennar vuosia sitten kun otin pikku taimen mukaani ja istutin pihamaan kukkapenkkiin.


Hommahan hoituisi ihan oikeasti vanhalla puhelinluettelolla, ja sellainen kuivaa todella hyvinkin kasvit =)
Kyllästyin niihin luetteloihin ja lainailen tyttären prässiä.
Prässin antoi "Pappanen" eli minun isäni likalle jo silloin kun ei tainnut likka itse jaksaa edes kantaa ikivanhaa puista kasvien litistäjää.

Tähän kyllä mahtuu molempienkin prässäykset, tyttären ja äidin <3

Sanomalehtiä, kasveja, joihinkin alitan imupaperin kasvin alle taikka niinkuin tässä tapauksessa - talouspaperin.

Tarpeeksi sanomalehteä aina joka väliin ennen seuraavaa kasvikerrosta ja lopuksi laitan vielä sanomalehteä noin sentin kerroksen kaiken päälle jotta irtoava kosteus mukamas paremmin poistuisi kokonaan kasveista.

Lopuksi kansi kiinni (kansikin jo painaa muuten sen verran etten itsekään saa sitä enää nostettua kun voimat on vähissä, onneksi on apulaisia )

Raudasta tehdyt kiristimet veivataan kireälle ja niitä saa kiristää parin päivän päästä uudelleen jos on oikein paksumpia varsia tai lehtiä laittanut prässiin.

.....
....
          ......
             ....ja sitten.....
...........                                    ...................
           .................
 ..........
.........
..
....
... ODOTELLAAN =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti