pupun mietteet - Bunny is so wise

pupun mietteet -  Bunny is so wise
vain mielikuvitus asettaa rajoja - mutta kuvitellut rajat voi aina ylittää. Only imagine makes limits - but when you just imagine limit...you are allowed to go over it.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lotuksen kukkia

Lotuksen siemenet, tilasin Ebayn kautta Lotuksen siemeniä ja vaikka epäilin aluksi mitä mahtaa tulla, itävätköhän ollenkaan jne, niin jo kolmantena päivänä siitä kun veteen oli siemenet laitettu ohjeiden mukaan toimien - ensimmäinen jo näytti itämisen merkkejä! Uskomatonta oikeastaan, ei rikkaruohotkaan idä noin nopsaan jos yrittää ainakaan.

Kaikkein nopeiten saa kyllä Lumpeet ja Lotukset kukkimaan kun tekee ne ihan omin käsin - koukku vsan käteen ja suht sopivaa lankaa.

Laitan kyllä jossain vaiheessa noista ihan oikeistakin itäneistä tietoiskun mikäli ne nyt multiinlaiton jälkeen vielä ovat tyytyväisin versoin kasvamassa.

Kun lotukset laitoin vesipurkkiin, katkoin ensin tylpästä päästä kivikovaa siementä sivuleikkureilla palan kuorta pois jotta siemen saa vettä sisälleen ja on edes jonkinasteinen itämisen mahdollisuus... Tärkeää oli se, että vesipurkin vesi vaihdettiin kerran taikka kaksi päivässä puhtaaseen, se siemenen pinta suttasi veden kyllä aika mustaksi nopeasti.

Kun varret olivat siinä mallissa että toista lehtiruotoa pukkasi tulemaan, laitoin siemenet multiin, tässä vaiheessa epäilen nyt että osa otti kyllä nokkiinsa, taikka ituihinsa, miten vaan... Pieniin purkkeihin multaa, kasvi perästä ja vähän multaa päällekin vielä, siten ettei lehtien alku kuitenkaan peittynyt mullalla. Vähän niinkuin mansikoita istuttaessa eli ei sitä ruusuketta saa peittää. Vettä laitoin ensin sillälailla jotta varret ylsivät juuri ja juuri veden pinnalle mutta seuraavana päivänä olivat jo osa jättäneet uuden multaisen kotikolonsa ja kelluivat uhmakkaasti pinnalla.
Ämpäreissä asustaa pesuhuoneen lattialla nyt Lotuksen alut ja toivon kyllä että joku olisi hengissäkin vielä, en ole käynyt katsomassa pariin päivään. Joku nyt ihmettelee tietysti että "ja miksei noin vaivalla idätettyjä ja hoidetttuja kasveja muka pääse katsomaan?" 
Mutta vastaus on yksinkertainen, en mene sähköpyörätuolillani pesuhuoneeseen ja ämpärin pohjalle en näe ennenkuin olen ämpärin vieressä ja ämpärit taasen ovat ikkunan alla, joten tänään kyllä otan ja vaihdan kulkupelin hetkeksi manuaaliversioon ja joku saapi lykätä minut tuonne kasvihuon...pesuhuoneen puolelle.

Lotuksen siemenet  Ebaysta löydät tuosta linkistä. Itse tilasin tuolta ko.myyjältä tosiaan ja ihan asiallisesti meni kaupanteko, oikeinkin hyvin ja hänellä on kaikenmoisia muitakin siemeniä myynnissä.
Lisää kuvateksti


Tässä vielä kuvaa niistä millaisia itse odottelen kasvavaksi...
Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato...niin totta varmaan tuokin mutta ainahan sitä sopii toivoa että uusi ja ihmeellinen kasvusto onnistuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti