pupun mietteet - Bunny is so wise

pupun mietteet -  Bunny is so wise
vain mielikuvitus asettaa rajoja - mutta kuvitellut rajat voi aina ylittää. Only imagine makes limits - but when you just imagine limit...you are allowed to go over it.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Virkattu Auringonkukka

Virkkaamisen aloitin kukan keskeltä ja tietysti mustalla langalla, ihan normaalia pyörylää kiinteillä silmukoilla ja kerros kerrokselta sopivasti jokunen silmukka lisää ettei taivu ihan kupiksi koko kukkanen.  Ruskeaa laitoin satunnaisiin väleihin sillä sellaista sattui nurkissa olemaan, tähän kävisi muutkin värit, onhan auringonkukkasien keskustoa muunkin värisiä.    Kun keskustasta tuli haluamani kokoinen "patalappu" niin päättelin tummat langat sekä vaihdoin keltaiseen.                                                                                                                                                 Kolme pitkää pylvästä ja kolmella ketjusilmukalla alas, taas kolme ketjusilmukkaa ja yksi pitkä pylväs samaan kiinteään silmukkaan, seuraavaan kiinteään silmukkaan kaksi pitkää pylvästä, seuraavaa kiinteää silmukkaa kohti kolme ketjusilmukkaa ja piilosilmukalla kiinni, samaan kiinteään silmukkaan kolme ketjusilmukkaa ja seuraavaan kiinteään kaksi pitkää pylvästä jne jne...kiinteiden ja ketjujen ja pylväiden vuorottelu muuttui itsellänikin mutta siten että samaan kiinteään silmukkaan ei muuta kuin kaksi aloitusta seuraaville, olivat sitten pylväitä tai uuden lehden alkukettjusilmukoita.                                                                                                             Seuraava kerros keltaisella, jokaiseen pitkään pylvääseen tulee yksi pitkä pylväs ja alas lehteä mennään kolmella ketjusilmukalla ja edellisen pylvään juureen piilosilmukalla kiinnitys, vielä kolme ketjusilmukkaa ja pääsee ihan "patalappuun" kiinni, ylös seuraavaan keltaiseen lehteen kiivetään taas kolmella plus kolmella ketjusilmukalla ja pitkillä pylväillä täytetään edelliset pylväät. Kannattaa soveltaa ihan itse miten parhaaksi näkee, yritin meinaan ihan piirustellakin karttaa tämän tekemiseen mutta ei nyt jotenkin vaan onnistunut...                                                         Kolmas keltainen kerros, pitkiin pylväisiin pitäisi saada aikaiseksi niiden yhteinen kavennus, eli ketjusilmukoilla ylös, korkeita pylväitä siten että tosiaan kaventuu koko lehden leveys, sitten hypätään seuraavaan lehden ylimpään pylväskerroksen reunalle kolmella ketjusilmukalla, nämä siis tekevät ns.sillan lehtien väliin, ei mennä enää lehden reunaa alaspäin..

Varren olen ihan sopivanpaksuiseen pihlajanoksaan kieputtanut vihreää lankaa, sietä sun täältä puuliimalla kiinni. Lehdet virkkasin jotenkin näin: 7-12 ketjusilmukkaa ja käännös, kiinteitä pari, pylväitä pari ja pitkiä pylväitä muutama, pylväitä yksi ja kiinteä silmukka yksi, tietysti siten että tulee ketjusilmukat käytettyä....ja sitten ttakaisin samassa taikka oikeastaan käänteisessä järjestyksessä mutta sen näkee jo kun katsoo ketjusilmmukoihin jo virkattuja toisia silmukoita, tekee vaan ns.peilikuvan ketjusilmukoiden molemmin puoin samanlaisen, päättelee ja rautalangalla raudottaa tukevammaksi. HUOM! Älä käytä ruostuvaa rautalankaa!!! Tällainen tulee helposti laitettua parvekkeelle tai muutoi pihamaalle pystyyn niin esim.surrauslanka ruostuu aivan heti...

Kukan osaset kootaan ja kasataan, valmista tulee...paitsi että tästä nyt uupuu vielä taustan tekeminen, keltaisen taustallahan on vihreää samallalailla melkein tehtynä kuin keltaisetkin, aloitus vihreällä kun keltaisen keskusta alkoi mustalla, sopivankokoisen "patalapun" kun taas tekee ja terälehtiä pari kerrosta limittäin, ne voi tehdä ihan parilla pitkien ylväiden kerroksella siten että toisen kerroksen jo kaventaa, taikka niputtaa pylväät yhteen kärjestä...ei tämä niin helppoa olekaan selittää miten on tehty kun ei ollut mitään muuta allia kuin oma mielikuva jossain aivojen perukoilla ja nyt sitä kuvaa ei saa enää esille....heh.


Tässä näkyy sitä vihreästä "patalapusta" aloitettua kukan taustaa, eikös se oikeassakin kukassa ole vähän tämän tapainen? Kun sain taustan virkattua, ompelin sen vaan vihreällä kiinni terälehtiosioon. Tässä vaiheessa siihen voisi hieman laittaa vaikka tyynyntäytettä sisälle, niin tulee pulleampi ja mehevämmän näköinen kukkanen, ei tietenkään pakko ole tyttää mutta itselleni tuli mieleen että josko virkkaisi vielä isomman kukkasen ja tekisi tyynyksi! Ehkäpä tässä kesän aikana tulee virkattua, käsitöitä on mukava tehdä terassilla aurinkoisen paistaessa.


Tässä vielä jokunen kuva lehden raudoituksesta, tämä on jo rautalangan saanut ja sitä saa taitella muotoon millaiseen itse haluaa sen asettuvan ja lopulliseen runkoonkin on helpompi kiinnittää.

Pujottelua, pujottelua....

Työvälineet muuttuivat virkkuukoukusta vähän järeämpiin, kannatan tosissaan pihtien käyttöä, säästäää sormia ja kynsiä ja rautalangankin saa paremmin poikki kuin niillä fiskarssin saksilla jotka vaan sattuvat muutoin olemaan käden ulottuvilla...

Työn iloam en ota vastuuta ohjeistani, laitoinhan jo aika alkuun että pitää itse soveltaa....                 Onnea koukkuisiin kukittamisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti